Ouă de Paşti, adevărate creaţii din ciocolată pentru care cofetarii dau frâu liber imaginaţiei

Ouăle de Paști din ciocolată inundă vitrinele în Săptămâna Mare. Sunt figurine ovoidale îmbrăcate simplu în poleială sau adevărate creații care intră într-un joc sugestiv, potrivit El Pais.

Creațiile cofetarului catalan Oriol Balaguer se pot degusta la Madrid într-un magazin unde produsele sunt expuse ca în vitrinele unei bijuterii. Pentru această perioadă a lansat Ouăle Trencadis, inspirate din opera arhitectului catalan Gaudí. Sunt ouă din ciocolată albă și neagră, elaborate pe bază de cacao din Venezuela, Trinidad și Sao Tomé.

Pentru copii, a pregătit figurine reprezentând clovni, broaște, cocoși și ciuperci, precum și două personaje de film: Petit Chef, din filmul Ratatouille, și Olaf, din Frozen.

Alejandro Montes, chef cofetar la ‘Mamá Framboise’ din Madrid, a creat o adevărată grădină zoologică din ciocolată: broaște, șoareci, elefanți, tigri, dând frâu liber fanteziei. Vedeta sa este iepurele din ‘Alice în Țara Minunilor’. Fiecare piesă necesită cinci ore de lucru artizanal cu ciocolată albă și accente de vanilie care, potrivit cofetarului, sunt pe gustul copiilor.

Alt as al cofetarilor din Madrid, Ricardo Martínez, include ouăle de Paști printre atracțiile de la ‘Moulin Chocolat’. Pe lângă figurine și forme ovoidale clasice, atrag atenția găinușele albe însoțite de ouă colorate. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata