Păcăleli de 1 aprilie: primul costum care te face complet invizibil

O companie scoţiană a anunţat marţi, 1 aprilie, lansarea unui costum care are proprietatea de a-l face invizibil pe cel care-l poartă, o abilă manevră de comunicare menită să atragă atenţia presei şi a publicului larg, chiar de 1 aprilie, conform unui material publicat de LiveScience.

Conform comunicatului dat publicităţii, costumul denumit „Hollow Man Morphsuit” ar fi fost produs de compania Morphsuits şi conceput de fostul cercetător la NASA Mark Rober. „Costumul foloseşte un sistem sofisticat de proiecţie a imaginilor şi de curbare a traiectoriei luminii care îl face pe utilizator invizibil, chiar dacă se află în mişcare”.

„Ne-am inspirat din filme şi am dorit să le oferim ceva şi iubitorilor genului SF care mereu au visat la posibilitatea de a deveni invizibili”, susţine Gregor Lawson, co-fondator al companiei Morphsuits, în comunicatul de presă. „Am creat o gamă de costume care inspiră uimire şi chiar şochează, iar costumul Hollow Man Morphsuit este bijuteria coroanei din această gamă”, a mai adăugat el.

Atentă la detalii, compania a oferit chiar şi o poveste despre cooptarea în acest proiect a cercetătorului Mark Rober, de la NASA. Acesta ar fi atras atenţia companiei după ce şi-a creat un costum de Halloween dotat cu două tablete iPads conectate prin video chat, care păreau să creeze o gaură dintr-o parte în alta a celui care purta costumul. Această ideea simplă şi reală, de această dată, stă la baza noului concept de costum care te face invizibil. Mark Rober îşi prezintă ideea de costum de Halloween într-un scurt clip postat pe YouTube.

Conform comunicatului companiei, Mark Rober ar fi fost apoi cooptat într-o echipă de ingineri şi cercetători care a creat tehnologia „MirrorMorph”, în curs de patentare, tehnologie folosită pentru realizarea acestui costum. Oamenii de ştiinţă ar fi creat peste 200 de variante ale costumului în căutarea uneia care să ofere invizibilitatea deplină.

„Varianta finală a costumului este croită din spandex, material în care au fost inserate mii de micro-LED-uri şi de oglinzi, precum şi câteva zeci de mici camere de luat vederi orientate la unghiurile potrivite pentru a proiecta imaginile din jur „prin” corpul celui care poartă costumul. Astfel, oricine se poate confunda perfect cu mediul în care se află, oricare ar fi acest mediu. Camerele video surprind imaginile înconjurătoare, la unghiurile potrivite, iar LED-urile acţionează la fel ca pixelii unui ecran de calculator, proiectând aceste imagini”. Explicaţia modului de funcţionare a costumului pare atât de verosimilă încât ne putem întreba de ce nu s-a invetat deja acest costum.

În plus, conform păcălelii puse la cale de compania din Edinburgh, un astfel de costum poate fi comandat încă de acum pentru aproximativ 1.000 de lire sterline (1.660 de dolari). (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata