Pălinca de scoruşe, fabricată la Sfântu Gheorghe, titlul de „Champion” la un concurs internaţional

Pălinca de scoruşe fabricată de doi covăsneni a obţinut medalia de aur şi titlul de ‘Champion’ la un concurs internaţional de profil desfăşurat recent în Ungaria.

Cei doi prieteni, Fustos Imre şi Dezso Tibor, care deţin o mică distilerie la Sfântu Gheorghe, s-au întors acasă cu peste 15 medalii de la concursul de pălincă ‘Quintessence’, ce a avut loc în oraşul Onga din Ungaria, dintre care trei de aur pentru pălinca din prune, lichiorul din coacăze negre şi pălinca de scoruşe, care a câştigat şi titlul de ‘Champion’.

Pe lângă aceste premii, distileria din Sfântu Gheorghe a mai obţinut încă zece medalii de argint şi trei de bronz.

Cei doi bărbaţi spun că au început să facă pălincă dintr-un hobby, în urmă cu câţiva ani, iar băuturile lor sunt sută la sută naturale, fără adaosuri de zahăr şi fără arome chimice. De-a lungul timpului au preparat diverse sortimente de pălincă, din afine, zmeură, mere, pere, caise, struguri, vişine, cireşe, porumbe şi chiar şi din nunci verzi, în cantităţi foarte mici.

‘Am început să facem pălincă nu pentru ca să câştigăm bani din asta ci din hobby(…) Avem alte business-uri. Facem totul din plăcere, iar primul lucru la care ne gândim este să ne iasă ceva bun, curat şi de calitate. Deci nu cantitatea ne interesează(…)’, a declarat Fustos Imre. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata