Parchetul Militar începe urmărirea penală pentru ucidere din culpă în dosarul accidentului din Apuseni

Procurorii Parchetului Militar au dispus începerea urmăririi penale cu privire la comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi neglijenţă în serviciu, în dosarul accidentul aviatic din Munţii Apuseni.

„În continuarea cercetărilor în cauza privind accidentul aviatic din data de 20 ianuarie 2014, înregistrată la Secţia Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, ca urmare a declinării de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, procurorii au dispus, la data de 11.02.2014, prin ordonanţă, începerea urmăririi penale cu privire la comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi neglijenţă în serviciu”, se arată într-un comunicat al Parchetului General remis joi.

„Urmează ca, în raport de documentele cu caracter tehnic care vor fi transmise şi analizate la nivelul acestei unităţi de parchet militar, să se procedeze la audierea persoanelor cu atribuţii, atât în pregătirea şi coordonarea zborului aeronavei YR-BNP, tip BN2, cât şi în coordonarea operaţiunilor de alarmare, localizare, căutare şi salvare a victimelor catastrofei aviatice”, mai declară Parchetul.

Pe 20 ianuarie, un avion de tip Britten – Norman Islander (BN 2) cu şapte persoane la bord s-a prăbuşit într-o zonă împădurită din Apuseni, în zona Vârfului Petreasa, la peste 1.200 de metri altitudine.

În avion se aflau pilotul Adrian Iovan, copilotul şi o echipă de cinci medici de la Institutul Clinic Fundeni şi de la Spitalul Elias. Medicii erau transportaţi la Oradea, unde urmau să participe la o operaţie de prelevare de organe pentru transplant.

Pilotul Adrian Iovan şi o tânără, ofiţer-student, şi-au pierdut viaţa în urma accidentului aviatic. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
1 Comentariu
  1. dima spune

    Daca avionul acesta ar fi fost un avion – sa zicem – spion, strain… ce faceam ? Pilotul lui, daca ar fi supravietuit, ar fi… SCAPAT ?
    Ministrul Apararii 10 ani de puscarie, din start, fara judecata suplimentara. Si reducerea pensiei sale la jumatate.
    Apoi, ceilalti…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata