Parcurile din apropierea Muzeului Luvru, invadate de turişti şi ….şobolani

Parcurile și grădinile publice din apropierea Muzeului Luvru, care atrag, mai ales în lunile de vară, atât parizieni, cât și un mare număr de turiști, prezintă interes și pentru …șobolani, informează ziarul belgian „La Libre Belgique”, prezentând câteva fotografii în care oamenii și micile rozătoare par a se bucura împreună, fără a se deranja unii pe alții, de o zi însorită din capitala Franței.

Imaginile au fost suprinse în parcul Carrousel, în mijlocul zilei, pe o peluză plină de persoane relaxându-se și de copii care se joacă.

‘Se întâmplă destul de des să-ți iasă în cale un șobolan la Paris noaptea. Ceea ce este surprinzător aici, este să vezi că ies în plină zi și se apropie fără pic de teamă de oamenii care care stau la picnic’, a declarat pentru ziarul ‘Le Point’ Xavier Francolon, fotograf pentru agenția Sipa. Zeci de rozătoare aleargă prin parcul Carrousel în căutarea hranei.

Pubelele sunt închise și, prin urmare, ‘nu le sunt accesibile, dar micile animale pot fi văzute mâncând resturi de pâine de pe iarbă’, a mai spus fotograful.

‘Ca în orice zonă sau clădire din apropierea unui fluviu’, domeniul public al Muzeului Luvru, care este pe malul Senei, ‘poate fi victima prezenței importante și dăunătoare a rozătoarelor, mai ales vara’, a explicat, la solicitarea unui ziar local, conducerea renumitei instituții de cultură.

Grădina Carrousel este un loc de picnic apreciat de parizieni și turiști, iar resturile de alimente favorizează proliferarea rozătoarelor. ‘Acționăm pe tot parcursul anului, într-o manieră susținută și bine țintită, pentru a limita la maximum acest fenomen’, au asigurat responsabilii muzeului. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata