Pasajul Tudor Vladimirescu, cea mai mare investiţie din Râmnicu Vâlcea, a fost inaugurat

Persoanele care doresc să ajungă din centrul municipiului Râmnicu Vâlcea spre Calea București și ulterior pe drumul european E81, au, începând de miercuri, o rută directă, în urma inaugurării Pasajului suprateran Tudor Vladimirescu.

„Este cea mai mare investiție în infrastructură din municipiu. De fapt, este un pasaj despre care se vorbește încă de pe vremea lui Ceaușescu. Calea ferată a fost întotdeauna în Râmnic un impediment pentru că efectiv împarte orașul în două, iar timpul de staționat la bariere enerva peste măsură conducătorii auto. Acest proiect a fost pus pe hârtie în anii 2000, iar în cele din urmă a primit undă verde în 2012.

Nu a fost, însă, început așa cum trebuie, pentru că mai toate actele premergătoare au fost făcute pe genunchi de fosta administrație.

Acest aspect ne-a dus la întârzierea inaugurării investiției cu aproape un an”, a declarat  primarul din Râmnicu Vâlcea, Gheorghe Matei.

Pasajul Tudor Vladimirescu se află în prelungirea Bulevardului Tudor Vladimirescu și traversează zonă gării din Râmnicu Vâlcea, inclusiv triajul, asigurând fluența traficului dinspre centrul orașului spre Calea București, de aceea mai este numit și „micul pasaj Grant”.

Valoarea proiectului se ridică la aproximativ 10 milioane de euro, din care contribuția locală este de 2%. Execuția lucrării de infrastructură a început în vara anului 2012 și era preconizată a se finaliza într-un an, dar, din cauza mai multor probleme neprevăzute în proiectul inițial, lucrarea a fost întârziată cu 12 luni.

Pasajul nu rezolvă fluența traficului în Râmnicu Vâlcea decât pe jumătate, deoarece în proiectul inițial erau prevăzute bretele de legătură cu zona de sud și de nord a orașului și care nu au fost executate.

Aceste bretele de legătură au fost incluse într-un alt proiect care așteaptă finanțare europeană. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata