Patronul clubului Expirat din Bucureşti: Închid clubul; din 2003 am pus viaţa a mii de oameni în pericol

Patronul clubului Expirat din Capitală Andrei Șoșa scrie, pe pagina personală de Facebook, despre lipsa controalelor din localurile bucureștene și despre cum „a pus viața clienților în pericol”, din 2003, anunțând că își dă demisia și va închide clubul.

„Din 2003 am pus viața a mii de oameni în pericol. Weekend de weekend. Și câteodată și în timpul săptămânii. Poate să-mi cumpăr un G-Klasse, poate că mai mult de atât nu m-a dus capul să fac… Am terminat o facultate tehnică, aș fi putut fi un bun inginer pentru patrie… M-am eșuat în ‘meseria’ asta de cârciumar. Mi-am asumat cunoașterea în amănunt a tuturor legilor. Chiar dacă eu ar fi trebuit, după calificarea mea, să văd câți amperi sunt în tabloul de siguranțe și dacă poate să ia foc vreun cablu. Nici măcar asta n-am făcut suficient de bine. Am avut destule ‘avarii’ electrice în ăștia 14 ani. Și multe improvizații…”, povestește acesta pe Facebook.

El vorbește de lipsa controalelor stricte în cluburile și barurile bucureștene.

„Sunt prieten cu unul din patronii de la Colectiv. Știu că o să facă mulți ani de pușcărie. Ar fi trebuit să mă ia și pe mine. Chiar dacă, până la experiența actuală, cred că am făcut aproape tot ce mă ducea capul. În alt context, am făcut un bilanț al taxelor pe care le-am plătit la statul român doar în ultimii 5 ani — 2.700.000 de lei”, spune Șoșa.

El povestește despre modul în care s-ar obține autorizația de funcționare a unui club.

„Știți cum se obține autorizația de funcționare de la primărie? Depui în ianuarie un teanc de acte, pe care oricum le ai — CUI, contract de închiriere, contract de gunoi, de dezinsecție, o taxă etc. și prin aprilie se eliberează autorizația. Credeți-mă că un om cu 12 clase în maxim 20 minute poate să analizeze și să dea o autorizație pe baza actelor cerute. Treabă de 20 minute în patru luni„, completează patronul Expirat.

Acesta spune că, pentru că nu își mai poate asuma responsabilitatea asupra unor vieți omenești, își va da „demisia” și va include clubul.

„Încă nu conștientizăm conceptul de demisia de onoare. Nu implică asumarea vinovăției, ci asumarea unui sistem în care ești și care nu funcționează cum trebuie, nu neapărat din vina ta. Dar care, la un anumit dat, nu a funcționat. Eu îmi dau demisia. Expirat-ul din București se închide. De astăzi nu mai pot să-mi asum vieți. Sau poate pot. Om vedea”, spune patronul Expirat.

El adaugă că, la club, a venit controlul anunțat de reprezentanții Guvernului.

„A venit mult anunțatul control de la Ponta. 20 de uniforme de la Poliția locală. O singură domnișoară de la ISU. Luni dimineața, înainte să merg la Rugină (Adrian Rugină, decedat în urma incendiului din Colectiv — n.r.) o să trec să văd dacă am greșit în ‘declarația pe propria răspundere’. Eu zic că nu. Nu a murit/sau nu a pățit nimeni nimic grav în acești ani”, a completat Șoșa pe platforma de socializare. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata