Patru instituţii de învăţământ superior nu mai pot organiza din acest an examen de admitere

Ministrul delegat pentru Învățământ Superior, Mihnea Costoiu, a declarat miercuri, 9 iulie,  că patru instituții de învățământ superior nu vor mai organiza examene de admitere începând din acest an, urmând să intre în lichidare.

„Sunt mai multe criterii de calitate care nu au fost îndeplinite de aceste patru universități. Una dintre ele a considerat de comun acord cu MEN că trebuie să își închidă programele de studii. Este vorba de Institutul Teologic Romano-Catolic din București. Celelalte trei nu mai îndeplineau standarde de calitate. (…) Au fost în monitorizare un an, un an și jumătate, iar după acest timp am constatat că nu se întâmplă absolut nimic. Pe cale de consecință nu mai puteam permite să se organizeze examen de admitere la aceste programe. Nu aveau suficiente cadre didactice, nu aveau suficiente spații, o parte din holurile care aparțineau universităților au fost duse către alte entități, închiriate și așa mai departe. Nu mai îndeplineau diferite standarde de calitate. O parte dintre ele aveau probleme cu documente școlare”, a explicat ministrul.

Potrivit acestuia, alte trei instituții de învățământ superior, care sunt monitorizate, riscă să ajungă în aceeași situație în cazul în care nu își remediază problemele.

„Celelalte trei, dacă nu își îndeplinesc condițiile de calitate, riscă și ele să ajungă în aceeași situație”, a spus Costoiu, la B1 Tv.

El a precizat că anul acesta și anul trecut s-a redus numărul specialităților de studii cu 321, adică peste 13% din totalul programelor de studii care se organizează în România. „Este cea mai mare curățenie care întâmplă în sistemul educațional românesc de 25 de ani”, a mai afirmat ministrul.

Cele patru instituții de învățământ superior care nu mai au voie să organizeze, începând cu acest an, examene de admitere pentru specialitățile pe care le au sunt Institutul Teologic Romano-Catolic din București, Universitatea Financiar-Bancară din București, Universitatea „Mihail Kogălniceanu” din Iași, Universitatea „Mihai Eminescu” din Timișoara.

Toate programele celor patru universități intră în lichidare începând cu acest an. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata