Patru medalii şi locul 3 pe naţiuni pentru lotul feminin de matematică al României

Echipa României, prezentă la a treia ediție a Olimpiadei Europene de Matematică pentru Fete, a cucerit patru medalii: două medalii de aur, o medalie de argint și o medalie de bronz, iar astfel România a ocupat locul 3 în clasamentul pe națiuni, informează marți Ministerul Educației Naționale.

Echipa țării noastre a fost compusă din patru eleve de la Liceul Internațional de Informatică din Capitală: Simona Diaconu (clasa a XI-a/medalie de aur), Andreea Măgălie (clasa a XII-a/medalie de aur), Silvia-Elena Pripoae (clasa a XII-a/medalie de argint) şi Marina Romina Ivan (clasa a XI-a/medalie de bronz).

Atât Simona Diaconu, cât şi Andreea Măgălie sunt la a treia participare la această competiție, fiind medaliate de fiecare dată. Simona Diaconu a obținut aur, la toate cele trei prezențe, iar Andreea Măgălie, argint, la primele două participări, şi aur la concursul din acest an. De asemenea, şi Silvia-Elena Pripoae a participat de două ori, la ambele prezențe cucerind medalii de argint.

Lotul României a fost însoțit de profesorii coordonatori Dan Schwarz şi Csapó Hajnalka.

Ediția din acest an a Olimpiadei Europene de Matematică pentru Fete s-a desfăşurat în perioada 10 — 16 aprilie în Antalya, Turcia, cu participarea a 23 de țări europene şi a 6 țări invitate, printre care SUA şi Japonia.

Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete (EGMO) este un concurs internațional similar ca structură cu Olimpiada Internațională de Matematică, cu două probe scrise susținute în două zile consecutive. Conform regulamentului competiției, o echipă este formată din 4 eleve. Edițiile precedente au avut loc în Marea Britanie (2012) şi în Luxemburg (2013), palmaresul înregistrat de România fiind 4 medalii: o medalie de aur şi trei de argint, în 2012, respectiv o medalie de aur, două de argint şi una de bronz, în 2013. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata