Patru restaurante din România participă în acest an la evenimentul Gout de France

Trei restaurante bucureştene şi unul din Timişoara participă în acest an la operaţiunea „Gout de France/Good France”, pe 21 martie, informează un comunicat al Ambasadei Franţei în România.

Manifestarea „Gout de France” este organizată la iniţiativa celebrului Alain Ducasse şi a Ministerului Afacerilor Externe şi Dezvoltării internaţionale, pentru a pune în valoare stilul de viaţă francez, produsele specifice anumitor zone şi pentru a valorifica Franţa ca destinaţie turistică.

Operaţiunea „Gout de France/Good France” face parte din seria de evenimente reunite în programul turistic cultural „Le Grand Tour”.

Cele 1.500 de restaurante din cele cinci colţuri ale lumi, inclusiv cele patru din România, care vor participa la „Gout de France/Good France”, pe 21 martie, au fost anunţate în cadrul unei conferinţe de presă susţinută de Laurent Fabius, ministru al Afacerilor externe şi Dezvoltării internaţionale şi de chef Alain Ducasse.

Fiecare chef de la cele patru restaurante a propus un meniu care va cuprinde următoarele preparate: aperitive şi canape-uri, antreu, fel(uri) principal(e), brânzeturi, desert vinuri şi şampanie franţuzeşti.

Inspirându-se de la Auguste Escoffier care a iniţiat în 1912 „Dineurile lui Epicur” — acelaşi meniu, aceeaşi zi, mai multe oraşe din lume, şi pentru cel mai mare număr de invitaţi — „Gout de France/Good France” reia această idee, cu dorinţa de a asocia restaurante din cele patru colţuri ale lumii.

Peste 1.000 de chefi de pe cinci continente vor aduce din nou un omagiu excelenţei bucătăriei franceze şi valorilor sale printr-un meniu specific: reţete inspirate din savoir-faire-ul francez.

Fiecare reţetă trebuie să fie dovada unei bucătării care utilizează puţine grăsimi, puţină sare şi zahăr, cu o atenţie deosebită pentru hrana sănătoasă şi mediu.

Preţul meniului este la discreţia restaurantului şi fiecare se va angaja să doneze 5% din vânzări unui ONG local care lucrează în favoarea respectului sănătăţii şi a mediului. Dincolo de participarea restaurantelor, ambasadele franceze din întreaga lume vor organiza un dineu special la reşedinţele ambasadorilor.

Un comitet internaţional de selecţie format din mai mulţi chefi a validat lista participanţilor. Aceşti specialişti au avut misiunea de a evalua coerenţa şi calitatea meniurilor propuse de către fiecare restaurant înscris, în zona sa geografică. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata