Păuna (Banca Mondială): Circa 30 de miliarde euro ar trebui investite în sectorul energetic românesc, în următorii 15 ani

Energia este un sector important în România, care necesită investiții mari, iar în următorii 15 ani estimăm că ar trebui investite aici aproximativ 30 de miliarde de euro, cea mai mare parte a investițiilor trebuind să vină din sectorul privat, a declarat, vineri, Cătălin Păuna, economist al Băncii Mondiale în România.

„Energia este un sector extrem de important în România, cu o contribuție mare la formarea Produsului Intern Brut. Este un sector care necesită investiții importante. Estimările noastre sunt că, în următorii 15 ani, probabil 30 de miliarde de euro ar trebui investite în sectorul energetic, majoritatea acestora trebuind să vină din sectorul privat. De aceea este important ca și cadrul de reglementare al sectorului să fie corespunzător, să permită atragerea investițiilor directe”, a menționat Păuna.

Acesta a apreciat că platforma OPCOM este performantă la nivel european și una dintre cele mai transparente.

„Am văzut consolidarea bursei de energie OPCOM la București; este o bursă performantă la nivel european, este una dintre cele mai transparente. Am văzut volume crescând de electricitate, tranzacționate pe această bursă. Prețurile de angro au scăzut semnificativ în ultimii 2-3 ani”, a adăugat reprezentantul Băncii Mondiale în România. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata