Pavilionul României la Expo Milano 2015 va reprezenta o interpretare a satului din Delta Dunării

Pavilionul României la Expo Milano 2015 va fi structurat pe două niveluri și va reprezenta o interpretare actuală a satului tradițional din Delta Dunării, a declarat, luni, comisarul general pentru România la Expo Milano 2015, Georgian Ghervasie.

„Mesajul cheie pe care dorim să-l transmitem în timpul participării noastre este acela de trai în armonie cu natura care este în strânsă legătură cu tematica generală a expoziției. Pavilionul României va reprezenta o interpretare actuală a satului tradițional care se află în Delta Dunării, la care vizitatorii sunt invitați să descopere bogăția culturii, resursele sale naturale, precum și soluțiile ecologice adoptate care promovează dezvoltarea sustenabilă a țării”, a spus Ghervasie.

Potrivit acestuia, pavilionul va fi structurat pe două niveluri, respectiv parter și etajul 1.

„Edificiul va fi structurat pe două niveluri, respectiv parterul, cu o interpretare modernă a bogățiilor și varietăților resurselor românești. Primul etaj este dedicat tradiției și este reprezentat de o casă tradițională românească construită din lemn și sticlă, având acoperișul din stuf. Înăuntru va fi un restaurant înconjurat de o grădină pe care vom încerca să o ținem vie pe toată durata expoziției. Una dintre cele mai apreciate bogății a țării este biodiversitatea”, a explicat comisarul general pentru România la Expo Milano 2015.

Expo Milano 2015, un eveniment universal ce se va derula pe durata a șase luni, în perioada 1 mai — 31 octombrie 2015, va avea loc pe o suprafață de 1,1 milioane de metri pătrați, conform organizatorilor. La eveniment vor participa peste 140 de țări și organizații internaționale și sunt așteptați peste 20 de milioane de vizitatori.

Potrivit informațiilor de pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe, manifestarea expozițională, cu tema „Hrănirea planetei, Energie pentru viață”, va oferi vizibilitate României.

„Conform deciziei prim-ministrului nr. 214/2013, participarea țării noastre este coordonată de comisarul general pentru România la Expo Milano 2015, Georgian Ghervasie. România a participat, după 1989, la toate expozițiile universale organizate sub egida Biroului Internațional pentru Expoziții: Sevilla (Spania) 1992, Hanovra (Germania) 2000, Aichi (Japonia) 2005 și Shanghai (China) 2010″, informează MAE.

România și-a anunțat oficial participarea la Expo Milano 2015 încă din anul 2011, fiind prima din Uniunea Europeană.

În prezent, proiectul de buget al MAE cuprinde un program bugetar multianual 2014 — 2015 pentru participarea României la Expo Milano 2015, în cuantum total de circa 3,5 milioane de euro. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata