Pe cerul Spaniei este aşteptată o spectaculoasă „ploaie de stele” în luna mai

În 24 mai, pe cerul Spaniei este așteptată o spectaculoasă „ploaie de stele”, provocată de o cometă care „vizitează” Pământul o dată la cinci ani și care acum se află în apropiere de Soare.

Potrivit cotidianului El Mundo, care se bazează pe datele Observatorului astronomic din Spania, vor putea fi văzuți până la 200 de meteoriți pe oră, în condiții ideale. Cometa periodică 209P/LINEAR le promite astfel pasionaților o excelentă „ploaie de stele” — un curent de meteori generat de particulele cometei. Cometele, bulgări de gheață și praf cosmic, pierd materie (prin topire), în urma trecerilor succesive pe lângă Soare.

O parte din această materie se mișcă în jurul orbitei cometei, ca un flux de meteoriți — când Pământul se intersectează cu traiectoria pe care a trecut o astfel de cometă, se poate observa o ploaie de meteoriți.

În aceeași perioadă vor fi vizibile și planetele Mercur, Jupiter și Marte. În plus, mai arată Observatorul, la 10 mai, Saturn va fi cel mai aproape de Pământ, astfel încât va putea fi privit îndeaproape cu telescopul, observându-i-se foarte bine inelele și sateliții. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata