Percheziţii în Bucureşti şi Ilfov la evazionişti; prejudiciu estimat la 1,5 milioane de euro

Polițiștii Capitalei efectuează marți, 8 iulie, 26 de percheziții în București și județul Ilfov pentru destructurarea unui grup specializat în comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani, prejudiciul estimat adus statului fiind de 1,5 milioane de euro.

„În fapt, polițiștii bucureșteni au documentat activitatea infracțională a grupului identificat, stabilind că 66 de societăți comerciale ar fi cumpărat servicii fictive de la societăți fantomă în scopul deducerii artificiale și ilicite a TVA-ului și impozitului pe profit„, informează un comunicat al Direcției Generale a Poliției Municipiului București (DGPMB) remis marți .

Valoarea serviciilor și a produselor achiziționate fictiv este de 10 milioane de euro, prejudiciul estimat adus statului fiind de 1,5 milioane de euro.

„La acțiune participă 90 de polițiști și trei procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București, totodată urmând a fi puse în executare 13 mandate de aducere”, se mai arată în comunicat.

Perchezițiile se desfășoară sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, cu sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informații. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata