Percheziţii la firme suspectate de evaziune fiscală, cu un prejudiciu de 10 milioane euro

Polițiștii Capitalei, sub coordonarea procurorilor Parchetului Curții de Apel București, efectuează luni dimineață, 29 septembrie, percheziții la mai multe firme de securitate și pază într-un dosar în care șefii acestor firme sunt bănuiți de comiterea unor infracțiuni economice cu un prejudiciu de 10 milioane de euro.

„În fapt, în scopul sustragerii de la plata taxelor și impozitelor către bugetul de stat, reprezentanții unei companii prestatoare de servicii de securitate și pază ar fi creat un circuit infracțional format din zece societăți comerciale prin care ar fi fost evidențiate tranzacții fictive în perioada 2009-2012, în valoare de aproximativ 25.000.000 de euro”, informează un comunicat al Direcției Generale a Poliției Municipiului București (DGPMB) remis luni .

Astfel, în contabilitatea agentului economic vizat ar fi fost înregistrate achiziții fictive de servicii, bugetul de stat fiind, în acest mod, prejudiciat cu aproximativ 10.000.000 de euro.

„La această oră sunt efectuate 10 percheziții domiciliare pe raza municipiului București și a județului Ilfov iar 12 persoane vor fi conduse la audieri. În funcție de probatoriul administrat și de aspectele rezultate în urma perchezițiilor, vor fi dispuse măsuri conform prevederilor procesual penale în vigoare”, se mai arată în comunicat.

La acțiune participă 80 de polițiști ai Direcției de Investigarea Fraudelor din Inspectoratul General al Poliției Române, specialiști criminaliști din cadrul DGPMB, Serviciul pentru Intervenții și Acțiuni Speciale din IGPR (12 echipe), sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata