Percheziţii la Petrolul Ploieşti

Procurorii DIICOT efectuează marți, 25 noiembrie,  mai multe percheziții pe raza județelor Constanța, Prahova, Buzău, Sălaj, Giurgiu, Brăila și municipiul București, într-un caz de evaziune fiscală și spălare de bani, vizați fiind și administratori ai clubului Petrolul Ploiești.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, administratori ai SC Fotbal Club Petrolul SA Ploiești au inițiat în anul 2012 o grupare infracțională organizată la care au aderat și alți membri, în vederea creării unor lanțuri infracționale care să favorizeze firmele administrate de membrii grupului, respectiv în scopul preluării și finanțării SC Fotbal Club Petrolul SA Ploiești.

Astfel, au fost efectuate operațiuni nereale prin emiterea de documente și facturi fictive, în scopul deducerii TVA și diminuării bazei de impozitare (impozit pe profit).

De asemenea, în scopul creării unor relații comerciale inexistente între firmele implicate în activitatea infracțională, cu clubul sportiv, au fost facturate diferite servicii și livrări de mărfuri, sumele astfel obținute fiind însușite de către membrii grupării, în scopul preluării și finanțării clubului, prin creditări succesive.

Prejudiciul produs este de 15.400.000 euro.

La sediul DIICOT — ST Ploiești vor fi aduse în vederea audierii 30 de persoane, urmând a fi dispuse măsuri legale în cauză. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Român de Informații.

Acțiunea a fost realizată împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești, București și Constanța și a Serviciilor de Combatere a Criminalității Organizate Buzău și Brăila, cu sprijinul Grupării Mobile de Jandarmi „Matei Basarab” Ploiești. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata