Persoane din categorii vulnerabile vor fi calificate profesional prin proiecte cu fonduri europene

Persoane din categorii vulnerabile vor fi calificate în meseriile de zugrav-vopsitor, barman, preparator ceai, tapițer, lucrător în tâmplărie, cofetar-patiser și bucătar prin trei proiecte cu finanțare europeană. Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București (DGASMB) a anunțat începerea recrutării de personal pentru angajare în cadrul acestor programe.

Prin proiectele „Provoacă-te să realizezi ceva diferit. Depășește-te !”, „Valorificarea oportunităților de inserție pe piața muncii pentru grupurile vulnerabile, prin integrarea în întreprinderi sociale Valoris” și „Dezvoltarea economiei sociale la standarde europene” aprobate în ultima ședință a Consiliului General al Municipiului București vor fi selectate, calificate și angajate femei, etnici romi, cetățeni cu dizabilități, mame singure, etc, informează un comunicat de presă.

Se pot înscrie și cetățeni care nu au o calificare, inclusiv persoanele cu zece clase. Nu se pot înscrie în proiect persoanele care au urmat deja un curs de specializare/ inițiere/ calificare în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București în ultimii patru ani.

Pentru persoanele care urmează cursurile de calificare profesională care vor începe în prima decadă a lunii ianuarie se acordă o subvenție de 500 de lei până la angajare.

Cetățenii interesați se pot înscrie prin email la dgas_mb@yahoo.co.uk, la sediul Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București din str. Foișorului sau la telefon 021.314.23.15, prin transmiterea datelor de contact și menționând cursul pentru care optează. Termenul limită de înscriere este până pe 15 decembrie.

Cele trei proiecte sunt finanțate prin Fondul Social European, în cadrul Programului Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata