Peste 120 de ţări vor semna, la 22 aprilie, acordul privind schimbările climatice

Mai mult de 120 de ţări au anunţat că vor semna la 22 aprilie, la New York, acordul privind schimbările climatice încheiat în decembrie la Paris, a declarat miercuri ministrul francez al mediului Ségolene Royal, preşedinte al conferinţei ONU pe această temă (COP21), informează agenţia France Presse.

„Am fixat un obiectiv de succes (…) o sută de semnături, iar acum am ajuns la peste 120 de semnături”, a declarat ministrul în cadrul unei conferinţe de presă.

În cadrul conferinţei ONU privind clima de la Paris, din decembrie 2015, un număr de 195 de ţări s-au angajat să limiteze încălzirea globală până la două grade Celsius în raport cu epoca preindustrială, acesta fiind considerat un acord istoric.

Pentru a intra în vigoare, documentul trebuie să fie ratificat de cel puţin 55 părţi ale Convenţiei-cadru a ONU privind schimbările climatice, care reprezintă cel puţin 55% din volumul gazelor cu efect de seră la nivel mondial.

Startul pentru semnarea acordului se va da într-o ceremonie oficială care va avea loc la 22 aprilie, la sediul ONU din New York.

Conform ministrului francez al mediului, un număr record de semnături într-un orizont de timp scurt va permite ratificarea acordului.

China şi Statele Unite vor fi printre naţiunile semnatare ale Acordului de la Paris, a anunţat Casa Albă la sfârşitul lunii martie.

„India a anunţat semnarea acestuia. De asemenea, vom obţine angajamentul practic al tuturor ţărilor din Africa”, a declarat Ségolene Royal. Pentru 60 de ţări, acordul va fi semnat la nivel de şefi de stat, mai informează AFP. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
2 Comentarii
  1. Eugen spune

    Un factor important in reducerea emisilor de CO2 ar fi cresterea IMPORTANTA a parcului auto electric, dar in conditiile in care o masina electrica costa 35000$ fata de una clasica 6000-10000$, parcul auto nu va ajunge niciodata sa fie nepoluant (ma refer la masinile asa zise low-cost) avand in vedere ca parcul auto este unul din poluantii majori, si, de asemenea faptul ca tarile emergente sunt poluatorii majori, ar trebui fie sa scada drastic pretul masinilor electrice, fie ca achizitionarea acestora sa fie „generos” subventionata

  2. sume pentru proprietarii de paduri spune

    proprietarii de paduri sa primeasca si ei o suma de bani de la ue si de la romania pentru ca ei dau aer proaspat.banii ar putea proveni din fondul de poluare:automobile 5000000buc,camioane,avioane,vaci(polueaza la greu,serios),fabrici,etc.suma ar putea sa fie de 2000euro/ha anual,ca in polonia,o tara mult mai civilizata ca noi.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata