Peste 15.000 de clujeni şi fotografiile lor vor susţine proiectul Cluj – Capitală Culturală 2021

Peste 15.000 de clujeni și fotografiile lor sunt așteptați să susțină proiectul „Cluj – Capitală Culturală 2021” printr-o campanie foto intitulată „#ClujulMerită”.

Campania a fost lansată sâmbătă, în prezența primarului Emil Boc și a președintelui Consiliului Judeșean (CJ) Cluj, Horea Uioreanu, iar în cadrul acesteia cel puțin 15.000 de clujeni sunt așteptați să-și trimită fotografiile cu mesajele lor, care vor fi postate pe site-ul clujulmerită.ro.

„Proiectul ‘Clujul Merită’ este un proiect dezvoltat în parteneriat cu Photo România și ideea proiectului a pornit anul trecut, dintr-un considerent foarte simplu: noi văzusem că populația Clujului dorește să se implice în acest proiect. Am încercat să gândim o modalitate simplă prin care clujenii să se implice în proiectul Cluj-Napoca — Capitală Culturală Europeană 2021, iar cea mai simplă modalitate de a te implica în acest proiect este să-ți asumi și să transmiți un mesaj sincer despre ce crezi tu că merită să faci pentru acest oraș sau despre ce crezi tu că merită orașul. Motiv pentru care campania ‘Clujul Merită’ pornește astăzi. Perioada de implementare este de 6 luni și ne propunem să obținem 15.000 de fotografii cu clujeni care îți transmit mesajul lor despre Cluj și ‘Clujul Merită'”, a declarat, sâmbătă, Florin Moroșanu, director executiv al Asociației Cluj-Napoca 2021 Capitală Culturală Europeană.

Președintele CJ Cluj, Horea Uioreanu, a declarat, la rândul său, că orașul și județul merită să obțină titlul de Capitală Culturală Europeană, mai ales că s-a dezvoltat foarte mult în ultima perioadă.

„Felicit această inițiativă, pentru că nu doar noi administrația locală sau județeană sau universități suntem alături de acest demers, ci vrem să vedem care este și părerea fiecărui clujean vizavi de proiectul Cluj Capitală Culturală Europeană 2021. Într-adevăr Clujul merită totul, pentru că Clujul s-a dezvoltat în ultimii ani extraordinar și a devenit deja o Capitală Culturală Europeană”, a menționat Horea Uioreanu.

Proiectul „#ClujulMerită” este dezvoltat de Agenția Fapte și de Asociația Cluj-Napoca 2012 Capitală Culturală Europeană. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata