Peste 200 de brutari, cofetari şi bucătari, aşteptaţi la concursurile GastroPan 2016 de la Târgu Mureş

Peste 200 de brutari, cofetari şi bucătari din ţară sunt aşteptaţi să se întreacă pentru titlul Pâinea Anului 2016, Tortul Anului 2016, precum şi la secţiunea Gastronomie, la concursurile organizate în cadrul Expoziţiei Internaţionale GastroPan 2016, care va avea loc în perioada 7-9 aprilie la Târgu Mureş, a anunţat marţi, într-un comunicat de presă, Daniel Maior, reprezentantul PR al expoziţiei.

‘Brutari artizani pricepuţi, tehnologi pregătiţi să surprindă consumatorii cu cele mai inovatoare gusturi, cofetari talentaţi, artişti în decorarea torturilor şi bucătari plini de idei îndrăzneţe se vor întrece în primăvară la Concursurile GastroPan. Competiţiile se vor desfăşura în cadrul celei de-a VIII-a ediţii a Expoziţiei Internaţionale GastroPan, cel mai important eveniment de afaceri autohton dedicat industriei de panificaţie, cofetărie şi HoReCa. Concursurile GastroPan, la care sunt aşteptaţi să se întreacă peste 200 de brutari, cofetari şi bucătari din toate colţurile ţării reprezintă un adevărat magnet pentru vizitatori, oferind totodată şanse de afirmare pentru meseriaşii care activează în domeniu‘, se afirmă în comunicatul menţionat.

Potrivit documentului, în acest an, la competiţia pentru titlul ‘Pâinea Anului 2016’ vor fi două subcategorii, în funcţie de procesul tehnologic (artizanal sau industrial) şi de cantitatea produsă zilnic. Organizatorii susţin că prin crearea celor două subcategorii la ediţia 2016 a GastroPan se urmăreşte atât valorificarea talentelor micilor producători, cât şi aprecierea investiţiilor în cercetare şi dezvoltare ale producătorilor industriali.

La Secţiunea Cofetărie sunt aşteptaţi să concureze numeroşi cofetari, artişti şi decoratori de torturi pentru trofeul Tortul Anului 2016. În acest sens, concurenţii ‘vor fi provocaţi să dezvolte gusturi originale, creative şi gustoase, inspirându-se totodată din tradiţiile culinare româneşti’.

‘Pe de altă parte, categoria Creaţie Artistică aduce ca noutate o tematică bogată şi interesantă, ‘Carnavalul’, capabilă să exploreze fantezia şi creativitatea concurenţilor’, a precizat Maior.

La secţiunea Gastronomie, bucătarii care vor reprezenta restaurante din toată ţara se vor întrece la două categorii de concurs: Platouri Reci şi Sculptură în Fructe şi Legume.

Categoria Platouri Reci are o tematică de actualitate ‘Sănătatea în Farfurie’, iar concurenţii vor avea sarcina de a pregăti un platou festiv pentru 8 persoane, din ingrediente la alegere. De asemenea, tot la secţiunea Gastronomie, concurenţii cu un spirit artistic mai dezvoltat îşi pot etala talentele la categoria Sculptură în Fructe şi Legume, unde vor trebuie să prezintă o piesă care să respecte tematica impusă, ‘Decoraţii de Nuntă’.

Organizatorii expoziţiei de la Târgu Mureş susţin că participarea la Concursurile GastroPan este una dintre modalităţile prin care brutăriile, cofetăriile şi restaurantele îşi pot asigura consolidarea pe piaţă şi evoluţia profesională a specialiştilor.

Pe lângă faptul că aceste competiţii sprijină evoluţia profesională a talentelor din domeniu, ele au capacitatea de a impune anual produse inovatoare pe piaţă, impulsionând competitivitatea din sector şi promovând afacerile din domeniu. Înscrierile la Concursurile GastroPan 2016 se fac până pe 29 februarie, pe pagina www.gastropan.ro’, mai precizează comunicatul de presă. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata