Peste 3.000 de sibieni au cântat imnul în ploaie „acompaniaţi” de Iohannis, de la distanţă – VIDEO

Peste 3.000 de sibieni au cântat vineri seara, 21 noiembrie, în ploaie, în centrul orașului, prima strofă a imnului național, la îndemnul viceprimarului Astrid Fodor, în timp ce pe un ecran gigantic rulau imagini cu președintele ales, Klaus Iohannis, intonând imnul la sfârșitul unei conferințe de presă.

„Piața Mare a devenit neîncăpătoare. În această seară nouă, tuturor ne lipsește cineva. Ne lipsește cel care încă este primarul Sibiului, dar din 22 decembrie va fi președintele tuturor românilor. În această seară nouă ne lipsește Klaus Iohannis. Dragi sibieni (…) în această seară să ascultăm imnul României, în varianta care nouă sibienilor ne place cel mai mult. Vă rog nu doar să-l ascultăm, ci să îl cântăm alături de primarul nostru și viitorul președinte”, i-a îndemnat pe cei prezenți viceprimarul Sibiului, Astrid Fodor.

Numele lui Klaus Iohannis a fost scandat câteva minute sibienii și turiștii strânși în Piața Mare, la deschiderea Târgului de Crăciun.

Târgul de Crăciun din Piața Mare din centrul Sibiului, ajuns la cea de-a VIII-a ediție, a fost deschis printr-un concert susținut de Ștefan Bănică jr.

Denumirea proiectul cultural care îmbină toate atracțiile din perioada Târgului de Crăciun din Sibiu se numește Colors of Christmas și este organizat de Asociația Events for Tourism în parteneriat cu A1 Events și municipalitatea sibiană. Deschis pentru prima dată în anul 2007, an în care Sibiul a deținut titulatura de Capitală Culturală Europeană, Târgul de Crăciun a ajuns cunoscut la nivelul întregii țări pentru amploarea și tradiția creată. Colors Of Christmas este un proiect cultural inclus pe Agenda Culturală a Municipiului Sibiu și cofinanțat de Consiliul Local prin Primăria Municipiului Sibiu. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata