Peste 360.000 de elevi de clasa a XI-a şi a XII-a vor susţine de luni simularea bacalaureatului

Peste 172.000 de elevi de clasa a XI-a și aproximativ 190.000 de elevi de clasa a XII-a sunt așteptați să susțină de luni, 2 martie, simularea examenului de bacalaureat.

Astfel, luni va avea loc proba la Limba și literatura română, iar marți elevii aparținând minorităților naționale vor susține proba la Limba și literatura maternă.

Proba obligatorie a profilului va avea loc pe 4 martie și doar pentru elevii claselor a XII-a proba la alegere a profilului și specializării pe 6 martie.

Toate probele sunt scrise, iar rezultatele vor fi afișate pe data de 12 martie.

Potrivit metodologiei aprobate de Ministerul Educației, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare, rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral.

Simulările au un dublu scop: familiarizarea elevilor cu rigorile unei evaluări naționale și optimizarea rezultatelor obținute de către elevii din învățământul preuniversitar la finalul studiilor gimnaziale/liceale, a explicat ministerul.

Anul trecut elevii clasei a XII-a au obținut note peste 5, astfel: 52,8% la Limba română, 67,78% la Limba maternă, 42,51% la proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie) și 53,92% la proba la alegere a profilului.

Situația pentru clasa a XI-a s-a prezentat astfel: la proba de Limba română — 44,22% dintre elevi au luat note peste 5, la proba pentru Limba maternă — 62,42%, iar la proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie) — 36,32%.

Elevii clasei a XI-a nu vor susține nici în acest an proba la alegere, având în vedere ca aria de acoperire disciplinara în clasa a XI-a nu este similară celei de clasa a XII-a. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata