Peste 520 de candidaţi pe loc la concursul de intrare în rezidenţiat

Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) din Târgu Mureș a organizat duminică, 23 noiembrie, alături de alte cinci centre universitare din țară, concursul de intrare în rezidențiat pe loc și pe post în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie.

Din totalul de 523 de candidați înscriși la centrul universitar Târgu Mureș, 378 sunt pentru domeniul medicină, 129 pentru medicină dentară și 16 la farmacie.

Potrivit unui comunicat de presă al Universității de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș, în acest centru concursul se organizează pentru locurile aferente fiecărei specialități la nivel național, precum și pentru posturile publicate pe teritoriul județelor Bistrița-Năsăud, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu.

Ministerul Sănătății organizează concursul național de intrare în rezidențiat pe loc și pe post în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie în Centrele Universitare București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara. Concursul se desfășoară sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări, pe o durată de 4 ore. Punctajul minim de promovare se calculează la nivelul fiecărui centru universitar în care se organizează concursul și reprezintă 60% din punctajul maxim realizat la cele 200 de întrebări. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata