Peste 520 de copii vor beneficia de 14 creşe noi, înfiinţate de Ministerul Muncii printr-un program european

Peste 520 de copii vor beneficia de 14 creșe noi, înființate de Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice (MMFPSPV) printr-un program cofinanțat prin Mecanismul Financiar al Spațiului Economic European (SEE) 2009 – 2014, informează, vineri, MMFPSPV.

Procesul de contractare pentru proiectele câștigătoare ce vor fi implementate în cadrul programului a fost finalizat pe 16 aprilie 2015.

Bugetele proiectelor câștigătoare sunt cuprinse între 200.000 și 360.000 de euro, rata de finanțare fiind de 100%. Astfel, fiecare aplicant câștigător va înființa câte o creșă, care va găzdui minimum 25 de copii, dintre care cel puțin cinci de etnie romă. În total, 521 de copii vor beneficia de aceste servicii, din care 142 de etnie romă. De asemenea, dintre cele 14 creșe înființate, patru sunt destinate copiilor cu dizabilități.

Aplicanții care beneficiază de finanțare sunt: Consiliul Local București, Consiliul Local Sector 3 București, municipiile Orșova, Băicoi, Târnăveni, Seini, Baia Mare și Reghin, Consiliul Județean Iași, Consiliul Județean Vrancea, Consiliul Județean Caraș Severin și Consiliul Județean Tulcea.

Pe lângă înființarea acestor servicii, programul oferă finanțare pentru organizarea de seminarii privind importanța egalității de șanse între femei și bărbați și a principiului non-discriminării de gen și de etnie, precum și pentru organizarea de activități care au ca scop întărirea relațiilor de cooperare între România și statele donatoare, respectiv Norvegia, Islanda și Liechtenstein. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata