Peste 700 de persoane din sudul ţării vor fi calificate prin proiectul „Restart pe piaţa muncii”

Peste 700 de persoane din sudul țării vor fi calificate, începând cu luna octombrie, pentru meseriile de sudor, montator schele și eșafodaje, dar și electrician în construcții, prin intermediul proiectului ‘Restart pe piața muncii’, lansat, joi, de Corpul Experților în Accesarea Fondurilor Structurale și de Coeziune Europene, în parteneriat cu Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice.

‘În cadrul acestui proiect, 700 de persoane vor beneficia de servicii de consiliere, orientare și informare profesională. Din totalul celor 700 de șomeri și persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, 314 vor avea posibilitatea de a se înscrie la cursuri de formare profesională — specializare în ocupațiile inspector resurse umane și competențe antreprenoriale. Totodată, alte 336 de persoane vor fi calificate în meseriile de sudor, montator schele și eșafodaje, dar și electrician în construcții’, a declarat Valentin Dimon, președintele Corpului Experților în Accesarea Fondurilor Structurale și de Coeziune Europene.

Potrivit acestuia, toți participanții la programele de formare profesională vor obține certificate de calificare sau specializare emise de Autoritatea Națională pentru Calificări și vor beneficia de subvenții și decontarea transportului.

‘Pe parcursul cursurilor, persoanele participante vor primi o subvenție de 700 de lei pe lună, iar transportul la curs va fi decontat. După finalizarea cursurilor de formare profesională, absolvenții vor primi sprijin pentru plasare în muncă. Este vorba de cel puțin 90 de persoane care vor beneficia de servicii specializate de plasare pe piața muncii interne și/sau externe‘, a mai spus Valentin Dimon.

Fondurile alocate pentru acest proiect se ridică la aproximativ 3 milioane de euro, cofinanțarea fiind asigurată din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Alături de Corpul Experților în Accesarea Fondurilor Structurale și de Coeziune Europene și Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, parteneri în proiect sunt Centrul de Formare Profesională, Orientare, Consiliere și Plasare a Forței de Muncă ‘Formatemp’, dar și Societatea Națională a Apelor Minerale. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata