Peste un milion de euro vor fi investiţi în conservarea a două monumente istorice din Geoparcul Platoul Mehedinţi

Primarul comunei Ponoarele, Georgică Pătraşcu, a declarat vineri, 12 februarie, că suma de peste un milion de euro va fi investită în acest an pentru conservarea a două lăcaşe de cult, monumente istorice, situate pe raza Geoparcului Platoul Mehedinţi.

Potrivit sursei citate, banii respectivi provin, în procent de 85%, de la Uniunea Europeană, prin Programul IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia, iar restul de la bugetul de stat şi cel local.

„Bisericile ortodoxe din localităţile Ponoarele şi Gărdăneasa, situate în perimetrul Geoparcul Platoul Mehedinţi, construite la sfârşitul secolului XIX, se află într-un stadiu avansat de degradare. Aici vor fi executate lucrări de consolidare şi se vor reface acoperişurile”, a precizat Pătraşcu.

Edilul şef al comunei Ponoarele a mai arătat că cele două obiective istorice se află cuprinse în circuitul naţional turistic, ele fiind vizitate anual, alături de celălalte monumente naturale ale zonei — Podul lui Dumnezeu, Lacul Zaton, Pădurea cu liliac, câmpul cu lapiezuri şi complexul carstic Ponoarele — de peste 10.000 de iubitori de drumeţie în munţii Mehedinţiului. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata