PÎCCJ extinde urmărirea penală în dosarul Nana

Procurorii PÎCCJ au dispus extinderea urmăririi penale în dosarul având ca obiect reconstituirea dreptului de proprietate și arendarea unor terenuri amplasate pe raza comunei Nana, județul Călărași.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ) transmis vineri , în continuarea cercetărilor, procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică au dispus prin ordonanță, la 24 iunie, extinderea urmăririi penale față de suspecții Tudorița Niculae, Florian Decu, Marius Neagu, Marian Dobre, Gheorghe Dobre, Georgică Stolea și Constantin Manea pentru alte acte materiale pe care aceștia le-au săvârșit în legătură cu infracțiunea de abuz în serviciu, în total aproximativ 135 de acte materiale.

„Din probatoriul administrat în cauză până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, în perioada 2005-2010, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în calitate de membri ai Comisiei de Fond Funciar a comunei Nana, nu au îndeplinit acte sau au îndeplinit acte în mod defectuos în legătură cu reconstituirea/constituirea dreptului de proprietate asupra unor terenuri revendicate de mai multe persoane, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de avantaje/foloase necuvenite, fapte care au cauzat prejudicierea domeniului privat al statului cu valoarea terenurilor retrocedate contrar dispozițiilor legale”, precizează Parchetul General.

În 5 iunie, PÎCCJ a anunțat că procurorii au început urmărirea penală în acest dosar față de opt persoane: Tudorița Niculae, Florian Decu, Gelu Marius Neagu, pentru conflict de interese, abuz în serviciu și fals material în înscrisuri oficiale, Gheorghe Dobre și Georgică Stolea pentru conflict de interese și abuz în serviciu, Alina Simona Manea pentru fals material în înscrisuri oficiale, Constantin Manea pentru de abuz în serviciu.

„Din probatoriul administrat în cauză până la acest moment al urmăririi penale a rezultat faptul că suspecții, în perioada 2005-2010, în calitate de membri ai Comisiei de Fond Funciar a comunei Nana, au participat la analizarea, verificarea, soluționarea și înaintarea în vederea validării cererilor depuse de către ei înșiși, rude ori afini ai lor, având ca obiect constituirea ori reconstituirea dreptului de proprietate a unor suprafețe de teren agricol. În aceeași perioadă, prin îndeplinirea defectuoasă ori neîndeplinirea atribuțiilor ce le reveneau, au fost emise titluri de proprietate pe numele unor persoane care nu erau îndreptățite să le primească, fiind prejudiciat în acest mod domeniul privat al statului cu valoarea terenurilor retrocedate cu încălcarea dispozițiilor legale. La baza emiterii titlurilor de proprietate au stat înscrisuri falsificate (printre care și certificate de stare civilă), prin contrafacerea conținutului și folosirea de formulare tipizate elaborate în afara cadrului legal”, susțin procurorii.

În acest caz, procurorii au deschis un dosar penal în aprilie 2014 în legătură cu reconstituirea dreptului de proprietate și arendarea unor terenuri de pe raza comunei Nana, județul Călărași.

Dosarul a fost constituit în urma sesizării transmise de Corpul de Control al premierului. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata