Picturi pe corp: Un artist american realizează peisaje fluorescente incredibile pe spatele modelelor sale

Fotograful și pictorul corporal american John Poppleton transformă spatele modelelor sale în adevărate opere de artă. Proiectul său artistic „Under Black Light” constă în a picta peisaje cu ajutorul vopselelor fluorescente și a le evidenția frumusețea în întuneric.

Din 2010, John Poppleton a elaborat peste 30 de picturi pe corp, iar de la începutul acestui an dezvăluie pe pagina sa Youtube cum își realizează operele, scrie The Huffington Post în ediția online de duminică.

În pofida complexității peisajelor desenate, artistul a declarat pentru publicația citată că își realizează lucrările în timp record — între 15 minute și trei ore și jumătate — ceea ce este foarte puțin în comparație cu alți bodypainters, care pot lucra peste 13 ore la un desen, după cum a explicat Poppleton.

Dar lucrurile nu au fost întotdeauna simple pentru el. ‘Pictura corporală care mi-a creat probleme până acum este cea intitulată ‘Paradisul tropical al lui Emily și Kim'”, mărturisește artistul, explicând că a pictat pe spatele a două femei care nu încetau să se miște și să schimbe modul în care era iluminată pictura. ‘Nu-mi place cum a ieșit culoarea și modul în care am pictat valurile. Este probabil pictura pe care o detest cel mai mult, dar pe care soția mea o iubește cel mai mult…’, continuă John Poppleton.

În schimb, pictura preferată a autorului este ‘Cascada Sandrei’,după cum el însuși a recunoscut. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata