Piesele muzicale noi vor fi lansate simultan în peste 45 de ţări în fiecare vineri, începând din 10 iulie

Piesele muzicale noi vor fi lansate simultan, în peste 45 de țări, în fiecare vineri, de la ora 00,01 începând din 10 iulie, inițiativa fiind cuprinsă în proiectul „New Music Fridays”, informează un comunicat al Uniunii Producătorilor de Fonograme din România.

Astfel, piesele și albumele muzicale vor fi lansate la ora 00,01 în zilele de vineri, în fiecare săptămână, în peste 45 de țări.

Conceptul „New Music Fridays” a fost implementat de către casele de producție, retaileri și artiști internaționali și aduce o nouă abordare: iubitorii de muzică din țări diferite vor avea acces în aceeași zi la piesele și albumele nou-lansate.

Până în prezent, piesele și albumele muzicale erau lansate, în funcție de țară, în zile diferite ale săptămânii.

Casele de producție, distribuitorii și retailerii s-au implicat deopotrivă pentru a-și coordona lanțurile lor de aprovizionare și practicile de marketing.

În prezent, doar 11 țări lansează piesele muzicale în ziua de vineri, în timp ce în celelalte țări se va schimba ziua în care albumele și single-urile noi vor fi disponibile.

Tranziția la nivel mondial către „New Music Fridays” a fost supravegheată de către un grup de coordonare internațională. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata