Plafonul de garantare în 2015 pentru „Prima maşină” a fost fixat la 350 de milioane de lei

Guvernul a stabilit în ședința de marți un plafon de garantare în anul 2015 de 350 de milioane de lei pentru Programul „Prima mașină”.

Potrivit unui comunicat al Executivului, la stabilirea acestui plafon au fost luate în considerare „solicitările venite din partea instituțiilor de credit și instituțiilor financiare nebancare eligibile participante în cadrul Programului”.

„Băncile și instituțiile financiare nebancare (IFN) care nu au aplicat pentru Programul „Prima mașină” până la sfârșitul anului trecut, pot trimite până la 2 martie cererile de înscriere către Ministerul Finanțelor Publice și Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), împreună cu informații privind nivelul costurilor totale pe care le vor aplica finanțărilor acordate prin acest program și valoarea estimată a garanțiilor care urmează a fi acordate”, informează comunicatul Guvernului.

Sursa citată menționează că decizia Guvernului survine faptului că legislația secundară a intrat în vigoare la sfârșitul anului trecut iar potențialii finanțatori nu au avut timp să analizeze legislația și să decidă înscrierea în Program în termenul de 15 zile calendaristice de la data intrării în vigoare a normelor, până la data de 24.12.2014.

„Până la acest termen, un număr de 10 finanțatori au transmis FNGCIMM și MFP cererile de înscriere în Program”, explică Guvernul.

Persoanele care vor achiziționa un autovehicul prin Programul „Prima mașină” vor beneficia de o perioadă de creditare de maximum 5 ani, la un cost al mașinii de cel mult 50.000 lei plus TVA, și cu o dobândă subvenționată în proporție de 50%. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata