Plantaţie de goji, înfiinţată de un bucureştean în judeţul Braşov

O plantaţie de goji, întinsă pe două hectare, a fost înfiinţată într-o comună din judeţul Braşov, cu o investiţie de 40.000 de euro.Un bucureştean a fost cel care a demarat investiţia, în comuna Augustin, unde se află casa bunicilor săi, scrie Yahoonews.com.

Adrian Nicolae speră să-şi recupereze investiţia cu banii strânşi în doi ani de producţie. Până acum, banii au fost cheltuiţi pe amenajarea pepinierei de goji şi plantarea acestora.

„Anul trecut, am înfiinţat pepiniera şi am scos aproximativ 25.000 de fire, iar anul acesta am înfiinţat şi plantaţia. Pe două hectare am plantat aproximativ 7.000 de fire. Între timp am îndreptat şi greşelile pe care le făcusem la pepinieră, iar anul acesta am scos 35.000 de fire”, a povestit Adrian Nicolae, citat de bzb.ro.

În următorii trei ani, Nicolae şi-a propus să tripleze suprafaţa plantată cu goji şi să devină furnizor pentru alţi investitori care doresc să înfiinţeze astfel de culturi.

Potrivit acestuia, o plantă de goji se vinde cu un preţ cuprins între 20 şi 45 de lei, în funcţie de mărime. Pentru înfiinţarea unei culturi sunt necesare 3.000 – 3.500 de fire la hectar, în condiţiile în care acestea se plantează la o distanţă de doi metri unul de altul, iar distanţa dintre rânduri ar trebui să fie de 1,5 metri.

Potrivit estimărilor, o plantă produce în jur de 3 – 4 kilograme de fructe, preţul pe kilogram fiind, de exemplu în Grecia, de 20 de euro.

„Noi încercăm să atragem aici un investitor care să transforme fructele Goji în gem, în sucuri. Eu singur nu aş putea să fac acest lucru. Dar dacă ne vom asocia, vom putea deveni puternici şi vom putea atrage o companie care să investească în exploatarea fructelor Goji”, a adăugat investitorul.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata