Plenul Camerei Deputaţilor a aprobat plata diferenţelor salariale personalului didactic pe perioada octombrie 2008 – mai 2011

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat miercuri, 6 aprilie, proiectul de lege privind plata diferenţelor salariale cuvenite personalului didactic din învăţământul de stat pentru perioada octombrie 2008 – 13 mai 2011.

„Proiectul are ca obiect de reglementare plata diferenţelor salariale cuvenite personalului didactic din învăţământul de stat pentru perioada octombrie 2008 — 13 mai 2011 rezultate din aplicarea prevederilor OG 15/2008 privind creşterile salariale ce se vor acorda în anul 2008, iar din 2009, 2010, 2011 din aplicarea prevederilor Legii-cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice”, a spus preşedintele Comisiei pentru muncă, Adrian Solomon.

Deputatul PSD Petru Andea a menţionat că această iniţiativă „încearcă să pună capăt unui şir lung de măsuri legislative, fie legi, fie ordonanţe de urgenţă, care reglementau plata drepturilor salariale ale cadrelor didactice”.

„Guvernul Boc a fost cel care tot prorogând termenele şi modificând modul în care să fie făcute aceste plăţi a generat nevoia de a rediscuta modul în care trebuie reglementată plata diferenţelor salariale”, a spus Andea.

Deputatul liberal Raluca Turcan a arătat, la rândul său, că legea le oferă aceste drepturi „miilor de profesori, care până în 2011 nu au dat statul în judecată sau au pierdut în instanţă drepturile amintite”.

Proiectul a fost adoptat cu 219 voturi „pentru”, unul „împotrivă” şi o abţinere, iar Camera Deputaţilor este for decizional. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata