Plumb: Se impune revizuirea şi schimbarea politicii salariale în sectorul bugetar

Salarizarea personalului bugetar nu respectă niciun principiu managerial referitor la resursele umane, iar în acest context se impune revizuirea și schimbarea politicii salariale în acest sector, a declarat, marți, ministrul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, Rovana Plumb, într-un forum de specialitate.

„Știm cu toții că salarizarea personalului bugetar, în momentul de față, nu respectă niciun principiu managerial în ceea ce privește managementul resurselor umane. Din punctul nostru de vedere, investiția în oameni este cea mai profitabilă pe care o poate face o societate (…) După aprobarea Codului Fiscal și a celui de Procedură fiscală vom intra în dezbatere publică privind noua politică de salarizare. Nu există, în momentul de față, o motivare suficientă, o relaționare între motivarea personalului și perfomanță, nu există o relaționare între competențe și eficiență, fapt pentru care se impune revizuirea și schimbarea politicii salariale în sectorul bugetar. Toate detaliile vor fi anunțate pe sectoarele de activitate bugetară după ce vom finaliza și adopta cele două Coduri care schimbă modul de fiscalizare în România”, a spus ministrul Muncii.

Rovana Plumb a amintit, totodată, că revizuirea și elaborarea unei noi legislații în domeniul salarizării în sectorul bugetar se face pe baza dialogului cu partenerii sociali.

„Legat de problema demotivării personalului din sectorul bugetar, vă pot spune că politica salarială în sectorul bugetar face obiectul revizuirii și elaborării unei noi legislații pe baza dialogului cu partenerii sociali. Am avut, deja, întâlniri cu reprezentanții sectorului public de sănătate și asistență socială, cu care ne vom reîntâlni. În cursul zilei de mâine (miercuri, 22 aprilie 2015 — n. r.), vor avea loc la Guvern alte două întâlniri privind politica salarială cu reprezentanții din sectorul Educație, dar și cu cei ai funcționarilor publici’, a menționat Plumb. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata