Ponta: Afirmaţiile preşedintelui la adresa magistraţilor, cel mai grav act de împiedicare a justiţiei din ultimii 25 de ani

Premierul Victor Ponta a declarat joi, 9 octombrie, că afirmațiile făcute de președintele Traian Băsescu la adresa magistraților din CSM reprezintă „cel mai grav act” de „împiedicare a justiției” pe care l-a putut vedea din partea unui oficial român în ultimii 25 de ani.

„Am urmărit puțin, nu în totalitate, declarația domnului președinte Băsescu. Domnia sa era foarte agitat, foarte tulburat. L-am văzut, s-a certat cu magistrații de la CSM. Dacă vorbim de împiedicarea independenței justiției cred că este cel mai grav act pe care l-am văzut vreodată din partea unui oficial român în ultimii 25 de ani. După aceea s-a certat cu pensionarii, după aceea cu dumneavoastră, cu jurnaliștii, articolul 276, că afectați independența justiției.(…) După care s-a mai răfuit și cu muncitorii de la Lukoil și cu ceilalți”, a declarat premierul joi la Palatul Victoria.

Ponta a adăugat că declarațiile făcute de Băsescu, pe care le-a calificat drept pripite și intempestive, pot afecta domeniile la care a făcut referire șeful statului.

„Acest gen de declarații făcute pripit, intempestiv și oarecum la nervi sau la tulburare nu sunt benefice niciunuia dintre domeniile vizate, fie că e vorba de justiție, fie că e vorba de activitatea guvernamentală, fie că e vorba de energie, care e un sector esențial, strategic, al României”, a mai declarat premierul.

Președintele Traian Băsescu a declarat joi că își menține declarația făcută la data când a decis să aprobe cererea de începere a urmăririi penale în cazul celor cinci foști miniștri, susținând că magistratul care a considerat că a dat date din dosarul Microsoft minte. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata