Ponta: Alegerile din 16 noiembrie, o lecţie dureroasă pentru mine

Președintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat joi, că scrutinul din 16 noiembrie a fost pentru el o lecție dureroasă venită la momentul oportun, adăugând că, din fericire, cei care pot să învețe din asemenea lecții au probabil o a doua șansă.

„Voi încerca în perioada următoare, atât timp cât voi fi prim-ministru, să fiu un prim-ministru bun, care să aducă la îndeplinire proiectele care țin de partea guvernamentală, să colaboreze cu președintele, cu Parlamentul, cu forțele politice. Votul din 16 noiembrie este o lecție dureroasă pentru mine, dar probabil venită la momentul oportun. Și, din fericire, cei care pot să învețe din asemenea lecții, au probabil o a doua șansă. (…) După doi ani și jumătate, în care nu am avut sprijin ca prim-ministru din partea președintelui în funcție, mi-aș dori și voi face tot ceea ce ține de mine ca toți cei care sunt aleși — dl Iohannis este președinte legitim al României, eu sunt prim-ministru numit de Parlament, parlamentarii sunt aleși de către oameni — să conlucrăm pentru proiectele pe care le așteaptă de la noi cei care ne-au votat în diverse tipuri de scrutin electoral și pentru diverse funcții”, a declarat Victor Ponta într-o conferință de presă susținută la sediul PSD.

În ceea ce privește majoritatea parlamentară și activitatea guvernamentală, Victor Ponta a precizat că se va merge în formula USL — PSD-UNPR-PC și PLR, pentru a cere un vot.

„Și vom prezenta de asemenea bugetul pe 2015 în care precizez încă odată, așa cum am anunțat și în campania electorală, nu există și nu va exista nicio mărire de taxe și impozite, nu se va schimba cota unică. Acum s-a terminat campania electorală și cred că toată lumea înțelege că acelea au fost acuzații de campanie electorală. Iar tot ceea ce este deja adoptat referitor la indexarea pensiilor, la sănătate, la educație, la persoanele cu dizabilități este cuprins în proiectul de buget și sper să fie susținut de către Parlament„, a menționat premierul.

El și-a exprimat speranța că, atât timp cât va fi prim-ministru și va conduce coaliția de guvernare, proiectele importante pe pentru care oamenii au votat USL în 2012 pot fi duse mai departe la guvernare.

„Și poate că mesajul este unul dintre mesajele pe care electoratul a vrut să ni-l dea în 16 noiembrie, acela că puterea trebuie partajată, să nu aparțină unui singur partid sau reprezentanților unui singur partid. Poate că este mai înțelept decât și-ar închipui oricare din oamenii politici de la ACL sau de la USL”, a adăugat Victor Ponta. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
1 Comentariu
  1. K2 spune

    …..baietas, nu te mai amagii sau poti sa o faci in continuare, poti sa visezi cat vrei tu. Nu ai invatat nimic din votul dat in 16 noiembrie. Ai venit din Dubai la fel fe arogant, ipocrit, mincinos, ingamfat, etc, etc, incat tot ceea ce spui tu este egal cu zero barat. Ti-ai dat foc la valiza dupa ce iai dat afara pe Geoana, Vanghelie si Sova (asta mic din urma merita, dar primii doi, desi nu imi sunt simpatici – poate Vanghelie un pic cu almanahele lui – nu meritau. Dar de, tu trebuie sa te mentii la suprafata apei. Din pacate pentru tine nu mai este loc de intoarcere. Bai Monta, nici nu stii, cat de mic incepi sa fii. Iti suna cunoscut, nu? Nu ca ai fi fost mare vreodata. Dar, atacul din 2012 la statul de drept, plagiatul pentru care ai schimbat peste noapte o comisie de evaluare pantru a pune una formata din oameni servili si obedienti tie (de ex. Liviu Pop, iti este cunoscuta acesta persoana, nu?), modificarea legii invatamantului prin OUG, intrarea la facultate a prostimii fara bac absolvit, migratia primarilor, etc, etc, etc, pentru ca nu imi vin toate acum in minte, te-au adus acolo unde meritai : LA GRAOAPA POLITICA. Si nu in ultimul rand, bataia de joc pentru organizarea votului in Diaspora; de ce sa fie mai multe sectii de la inceputul turului I, cand era stiut ca nu vei obtine ocolo mare lucru. Chestia ca vezi domne’ ca nu stiam cati romani sunt in afara granitelor, ….. iti spun ceva : e de prost gust, esti penibil. Sper sa raspunzi penal pentru aceasta mizerie facuta, pentru ca esti principalul vinovat. Cand ai avut un interes, ai modificat prin OUG orice, vezi legea educatiei, desi bai juristu’ lu peste, fiind o lege organica nu putea fi modificata prin OUG. Mai ai putin de parcurs din drumul lui Nastase, tatal tau, cealalta parte fiind cercetarea, urmarirea penala, punerea ta sub acuzatie, glontul si Rahova.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata