Ponta: Avem acciza în buget, o aplicăm de la 1 aprilie

Premierul Victor Ponta a anunţat miercuri, 26 martie, la începutul şedinţei de guvern, că acciza pe carburanţi va fi aplicată de la 1 aprilie, ea fiind prinsă în buget.

„Vreau să fie foarte clar legat de acciză, o avem în buget, o aplicăm. Am discutat, împreună cu doamna Petrescu şi cu domnul Șova, cu reprezentanţii Uniunii Naţionale a Transportatorilor, că, într-adevăr, trebuie să găsim măsuri fiscale care, pe de-o parte, să păstreze competitivitatea transportatorilor, pe de altă parte să combată concurenţa neloială şi evaziunea fiscală şi probabil chiar mâine o să puneţi în dezbatere textul ordonanţei prin care sprijinim transportatorii corecţi, cei care au facturi, pentru recuperarea unei părţi importante din acciza pe care o aplicăm de la 1 aprilie. Cei care fac evaziune fiscală nu au cum să recupereze, pentru că probabil nici nu plătesc toate taxele şi pe aceia trebuie să-i combatem în tot ceea ce facem”, a spus Ponta.

Pe de altă parte, premierul a mulţumit Casei Naţionale de Pensii şi Ministerului Muncii pentru recalcularea destul de rapidă a celor 230.000 de pensii şi creşterea acestora cu indicele de corecţie.

„E un lucru foarte bun şi sper ca de acum încolo oamenii (…) să primească de fiecare dată în plus, să nu le mai taie nimeni vreodată pensiile, cum s-a întâmplat, şi vreau să precizez încă o dată: evident că avem banii pentru pensii şi salarii”, a afirmat Ponta. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata