Ponta: Bătălia adevărată cu Federaţia Rusă nu va fi cu arme convenţionale, ci cu energie

România trebuie să își consolideze securitatea energetică, a declarat luni premierul Victor Ponta, în condițiile în care, în opinia sa, „bătălia adevărată cu Federația Rusă nu va fi cu arme convenționale, ci cu energie”.

„Există un domeniu economic în care România a făcut pași foarte mari, în care trebuie să facă și mai mulți pași și în care sprijinul companiilor americane este foarte mare, și anume domeniul energiei. Avem creștere în agricultură, avem creștere în producția industrială, avem creșteri de exporturi. Toate acestea depind însă de securitatea energetică, cu atât mai mult cu cât situația politică din regiune, pe care o știm cu toții, legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei, de toată această stare de instabilitate și de încălcare a unei ordini pe care toți o credeam stabilită în ultimii zeci de ani, toate acestea duc de fapt la cea mai mare provocare, și anume securitatea energetică. Evident că România investește mai mult în industria de apărare, evident că decizia NATO este binevenită, dar eu cred în continuare că bătălia adevărată cu Federația Rusă nu va fi cu arme convenționale, ci cu energie”, a afirmat prim-ministrul, la Palatul Parlamentului, la seminarul ‘Promovarea Parteneriatului Strategic Economic și Comercial’, destinat evaluării impactului modificărilor legislative, organizat de Ambasada Statelor Unite, AmCham și AMRO în parteneriat cu Guvernul României.

În acest context, Ponta a apreciat că, „dacă România reușește să-și asigure independența energetică pentru România și pentru Republica Moldova cel puțin”, atunci obiectivele stabilite la nivel economic pot fi atinse.

La eveniment mai participă președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, însărcinatul cu Afaceri al Ambasadei SUA la București, Dean Thompson, dar și asistentul adjunct al secretarului de stat pentru Europa și Asia al SUA, Hoyt Lee. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata