Ponta: Dacă doamna Udrea ajunge în turul II, ne vom întâlni în dezbateri televizate

Președintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat viner, 22 august, că va accepta să participe la dezbateri televizate cu Elena Udrea, candidatul PMP la prezidențiale, dacă aceasta va intra în turul II al alegerilor din noiembrie.

„Îi răspund de pe acum că între turul I și turul II, cu mare plăcere. Dacă doamna Udrea este în turul II, ne vom întâlni”, a declarat președintele PSD la Tulcea.

Ponta a adăugat că în turul I se va uita la dezbaterile celorlalți contracandidați.

„În turul I îmi voi lua popcorn și o băutură răcoritoare și mă voi uita la dezbaterile între doamne, doamna Macovei, doamna Udrea, domnul Diaconescu, mă rog sunt doi, doi domni Diaconescu, domnul Iohannis și așa mai departe. E păcat să ratăm acest lucru. Deci cu siguranță în turul I va fi, ca să citez din ideologul Cotroceniului, va fi o cafteală la care nu doresc să particip. Dacă mă calific în turul II, cu siguranță, că e doamna Udrea, că e altcineva, sigur că trebuie să avem dezbateri”, a spus Ponta.

Potrivit lui, dezbaterile publice ale candidaților sunt necesare, pentru ca alegătorii să-i cunoască mai bine.

„Marea problemă este că atunci când vorbim de funcția de președinte, nu doar românii, orice cetățean dintr-o țară democratică are dreptul și obligația chiar să știe, să-l cunoască pe cel pe care-l votează. Noi acum avem o situație un pic ciudată. Avem un candidat despre care nu știm nimic și despre care se spune că nu trebuie să știm nimic. Or, asta e foarte rău, că după aia descoperim după cine e. Așa încât normal că trebuie să avem dezbateri, normal că trebuie să ne prezentăm, pentru că funcția de președinte e prima funcție aleasă a țării și nu putem face experimente. Am făcut experimente, Traian Băsescu, și ați văzut ce a ieșit”, a mai declarat premierul Victor Ponta.

Liderii PSD s-au întâlnit joi și vineri la Tulcea cu șefii organizațiilor județene într-o reuniune informală pentru a discuta despre campania electorală, despre proiectul prezidențial și despre sesiunea parlamentară. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata