Ponta, de Ziua Unirii Principatelor: Astăzi trebuie să fim conştienţi de forţa noastră ca popor

Guvernul reafirmă, cu prilejul zilei de 24 ianuarie, mesajul de unitate şi solidaritate pe care românii l-au transmis în urma cu 155 de ani, când liderii politici ai vremii au decis că interesul naţional şi soarta poporului sunt mai presus de orice ambiţii egoiste sau interese particulare, se arată în mesajul premierului Victor Ponta.

„Românii de pretutindeni îşi afirmă astăzi cu mândrie valorile şi originile, celebrându-i pe cei care au pus bazele construcţiei noastre naţionale. Alegerea lui Alexandru Ioan Cuza ca domn al Moldovei şi Ţării Româneşti va rămâne o zi importantă pentru istoria şi identitatea poporului român, iar celebrarea ei evocă hotărârea şi ambiţia unor lideri cu viziune de a uni şi mobiliza societatea în jurul unor idealuri şi a unor proiecte comune.

Astăzi, mai mult ca oricând, trebuie să fim conştienţi de forţa noastră ca popor şi să ne regăsim speranţa că putem trăi trăind într-o societate mai bună, mai solidară şi mai prosperă”, precizează premierul în mesajul său transmis vineri.

Unirea Principatelor Române de la 24 ianuarie 1859 este considerată a fi primul pas important pe calea înfăptuirii statului naţional unitar român. După ce, la 5/17 ianuarie 1859, Alexandru Ioan Cuza a fost ales în unanimitate domn al Moldovei, la 24 ianuarie/5 februarie, este ales şi domn al Munteniei.  (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata