Ponta: Deciziile privind debitele la beneficiile de asistenţă socială, importante pentru persoanele cu dizabilităţi

Premierul Victor Ponta le-a cerut joi reprezentanților Ministerului Muncii să comunice deciziile care vor fi luate de Guvern referitoare la debitele pentru beneficiile de asistență socială la persoanele cu dizabilități, în sensul că acești oameni nu vor mai fi executați.

„Vreau să comunicați deciziile bune pe care le luăm referitoare la debitele pentru beneficiile de asistență socială la persoanele cu dizabilități, în sensul că nu ne mai ducem să îi executăm pe bieții oameni cu dizabilități și e un lucru important, măcar atât putem să facem pentru ei. De asemenea, ordonanța privind concediile și indemnizațiile de asigurări sociale de sănătate, aici ambele ministere (n.r.—Ministerul Muncii și Ministerul Sănătății) văr rog pe toți să comunicați foarte bine și să explicați opiniei publice ce anume am decis în favoarea oamenilor”, a spus Ponta la începutul ședinței de guvern.

Guvernul va discuta joi un proiect de ordonanță de urgență pentru reglementarea unor măsuri privind recuperarea debitelor pentru beneficiile de asistență socială, precum și pentru modificarea și completarea Legii nr.448/ 2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata