Ponta: Discuţia aşa-zisului trafic de influenţă din biroul premierului, închisă prin rechizitoriul lui Duicu

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, 28 iulie, la RTV, că o dată cu trimiterea în judecată a lui Adrian Duicu se încheie și discuția privind așa-zisul trafic de influență care ar fi fost exercitat din biroul său de fostul șef al CJ Mehedinți, întrucât din rechizitoriul procurorilor nu reiese un astfel de aspect.

„După marea campanie dusă de domnul Sârbu și trustul său de presă cu traficul de la mine din birou s-a închis discuția astăzi. Rechizitoriul procurorilor…procurorii s-au dus și au verificat, domnul Duicu spunea: sunt aici, sunt cu Ciutacu, sunt cu Ponta. S-au dus și au verificat dacă ceea ce spune un om la telefon (…) și nu s-au confirmat în niciun fel. Dovadă că în rechizitoriul care este sesizare a instanței niciunul dintre ei, nici șeful de cabinet, nici domnul Tobă (chestorul Petre Tobă — n.r.) nu are nicio calitate oficială, nu este învinuit, inculpat”, a declarat premierul.

Întrebat atunci care ar fi traficul de influență în cazul Duicu, Ponta a spus: „Prima întrebare de logică și de bun-simț pe care am adresat-o celor care-mi explicau că am făcut sau s-a făcut vreun trafic: domne’ când se întâmpla chestia asta ? Pe la începutul lui 2013. Când a fost reținut? La începutul lui 2014. Domnul Ponea era șef în Ministerul de Interne? Nu. Deci, care e rezultatul, ca să zic așa ?”. „Pot să să spun foarte clar că a fost ca multe alte lucruri o înscenare de presă”, a adăugat Ponta.

Premierul a adăugat că faptele în baza cărora Duicu a fost trimis în judecată nu îl implică pe el, după cum rezultă din rechizitoriul procurorilor.

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Adrian Duicu, a fost trimis luni în judecată de către DNA, el fiind acuzat de mai multe infracțiuni de corupție, urmând să fie judecat pentru trafic de influență, cumpărarea de influență, trei infracțiuni de folosire a influenței și autorității de o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid politic, în scopul obținerii pentru sine de foloase necuvenite; două infracțiuni de dare de mită; permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații nedestinate publicității, în scopul obținerii de foloase necuvenite; trafic de influență; primire de foloase necuvenite și două infracțiuni de efectuare de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata