Ponta: E un dezastru cu salarizarea în sistemul bugetar, începând cu preşedintele ţării şi primul-ministru

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, la Palatul Victoria, că Guvernul speră să găsească o soluție pentru rezolvarea problemei salarizării la nivelul administrației publice locale și a apreciat, în context, că „e un dezastru cu salarizarea în sistemul bugetar, începând cu președintele țării și primul-ministru care au salarii mai mici decât secretara de la orice companie”.

„Știți foarte bine că e un dezastru cu salarizarea în sistemul bugetar, începând cu președintele țării și primul-ministru care au salarii mai mici decât secretara de la orice companie.

Și nu mai vorbesc de ce se întâmplă la nivelul autorităților locale, unde sunt aproape toți cu salariul minim. Tocmai asta încearcă Ministerul Muncii, să reașeze măcar un pic lucrurile.

Și în învățământ s-a ajuns acum, s-au comasat nu știu câte categorii. Asta e problema pe care am încercat să o rezolvăm doar de jos în sus, adică ridicând salariul minim, dar nu am reușit altfel. Sper să găsim resursele, dar mai ales soluția”, a declarat premierul Victor Ponta, în cadrul discuțiilor purtate în sistem de videoconferință cu reprezentanții din teritoriu ai sindicatelor și patronatelor la prezentarea anuarului cu tema „2014 în contextul Dialogului Social Național”.

Ponta a făcut declarațiile ca urmare a unei interpelări pe acest subiect venite din partea președintelui CN Cartel Alfa filiala Argeș, Ilie Scarlat.

„Problema legată de salarizarea celor din administrație este în primul rând bugetul și pornește de la nivel central. Noi, în teritoriu, facem ce putem, dar considerăm că această acțiune, în acest moment, trebuie să-și găsească o finalitate pozitivă. Mizăm pe eficiența dialogului social și că se vor găsi resurse pentru rezolvarea ei” a declarat Ilie Scarlat, referindu-se la greva de avertisment declanșată de angajații din administrația publică locală.

Federația Națională a Sindicatelor din Administrație (FNSA) a organizat vineri, în intervalul orar 10,00 — 10,30, o grevă de avertisment cu întreruperea programului în instituțiile din administrația publică locală — primării și consilii județene — deoarece niciuna dintre solicitările federației nu a fost soluționată în mod favorabil de către Guvern. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
3 Comentarii
  1. K2 spune

    …….. dupa ce nu o sa mai fi PM (si asta se va intampla cat de curand) iti recomand sa te duci la lucrezi la OMV Petrom, ala de la vandut taticul tau Nastase.

  2. Dany spune

    Cum de vad dezastrul de la stat si la privat nu ,pt ca la privat timpul de lucru e mai mare ?

  3. marco spune

    Cu siguranta cel mai mic salar e al vostru

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata