Ponta face apel la populaţie să nu se deplaseze cu autoturismele pe drumurile afectate de ninsori şi viscol

Premierul Victor Ponta a făcut sâmbătă, 25 ianuarie, un apel către populaţie să nu se deplasează cu automobilele personale pe drumurile afectate de ninsori şi viscol.

 „Fac un apel încă o dată la populaţie ca numai şi numai în situaţii cu totul şi cu totul excepţionale să meargă cu maşinile, până mâine seară, pe drumurile afectate (de ninsori şi viscol – n.r.). Altfel, mi se pare un semn de inconştienţă – dacă nu există ceva urgent, în condiţiile în care este foarte clar că avem 48 de ore de condiţii meteorologice extrem de dificile -, să vedem oameni care depăşesc barierele pe care scrie foarte clar ‘drumul este închis’, să vedem oameni care merg şi pornesc la această oră cu familii, cu copii, fără a avea lucruri absolut urgente. Poliţia are din partea mea toată autoritatea de a opri chiar şi aceste situaţii.

Evident, toate camioanele, TIR-urile, sunt pe dreapta, nu circulă niciunul pentru că principalele blocaje şi pe autostrada A1 şi în celelalte zone au apărut din partea camioanelor”, a declarat premierul, într-o informare de presă susţinută la sediul MAI, în cadrul Comandamentului de iarnă.

El a spus că e nevoie de responsabilitatea tuturor, nu doar a instituţiilor statului.

„Dacă sunt situaţii excepţionale întâi se apelează instituţiile şi după aceea putem noi să intervenim. E mult mai uşor să intervenim noi, decât să ne ducem să scoatem din zăpadă oameni care au plecat de acasă. La fel, pentru curăţarea drumurilor, dacă drumurile sunt blocate de autoturisme nu avem cum să le curăţăm. Deci e foarte mare nevoie de responsabilitatea tuturor, nu doar a instituţiilor statului”, a afirmat premierul. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata