Ponta: Guvernul nu intenţionează introducerea vreunei taxe pe centralele de apartament

Premierul Victor Ponta a declarat, marți, 26 august, că Executivul nu intenționează să introducă vreo taxă pe centralele de apartament, ci vizează, pe termen mediu și lung, ca în baza unei strategii să sprijine modernizarea sistemelor de termoficare în marile orașe în vederea creșterii eficienței energetice și a reducerii costurilor.

„Vreau să vă rog pe toți să transmiteți lucrurile pe care le facem, vreau să vă rog să aveți multă răbdare și să reacționați, știu că e dificil, (…) în fiecare zi mai apare o poveste, mai apare o minciună, mai apare o dezinformare. A venit domnul Dragnea la mine că băgăm taxe pe centralele de apartament. Nu băgăm nicio taxă, pe nicio centrală de apartament sau, nu știu, poate bagă postul de televiziune care a anunțat asta”, a precizat premierul în cadrul ședinței de Guvern.

Ponta a spus că pe acest subiect a făcut o singură afirmație, cea referitoare la necesitatea elaborării, împreună cu ministrul Mediului și ministrul Dezvoltării, a unei strategii pe termen lung privind eficiența energetică.

„Am spus un singur lucru pe care, împreună cu ministrul Mediului și cu ministrul Dezvoltării, trebuie să-l gândim ca pe o strategie pe termen lung.

Se discută și la nivelul UE faptul că, sigur, există mai multă eficiență energetică, costuri mai mici, poluare mai puțină, atunci când nu are fiecare om în oraș centrala lui, ci atunci când avem un sistem performant de termoficare. Aceasta este o chestiune pe care sper să o reușim pe termen mediu și lung. Vreau să spun foarte clar că nu intenționează acest Guvern să pună nicio taxă pe nicio centrală de apartament, dar intenționează acest Guvern și următoarele să sprijinim modernizarea sistemelor de termoficare în marile orașe, acolo unde în continuare se poluează mult, costă multă, acumulăm datorii și suntem încă la un nivel de eficiență energetică extrem de scăzut”, a mai spus premierul. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata