Ponta: Guvernul nu va renunţa la acciza pe carburanţi

Premierul Victor Ponta a declarat că Guvernul nu poate renunţa la acciza pe carburanţi şi că acest lucru i-a fost comunicat de către oficialii FMI şi preşedintelui Traian Băsescu.

„Nu se poate (renunţa la acciză n.r.). Asta i-au spus şi cei de la FMI preşedintelui, că nu se poate renunţa pentru că atunci nu se mai închide bugetul. (..) Şi Comisia Europeană şi Fondul Monetar au spus foarte clar că nu putem redeschide bugetul şi de altfel nici nu intenţionăm să redeschidem bugetul „, a declarat premierul, marţi, la finalul întâlnirii cu ambasadorii statelor UE la Bucureşti.

Primul ministru a adăugat că e dreptul preşedintelui Băsescu să nu semneze memorandumul cu FMI.

Pe 23 ianuarie, la întâlnirea cu delegaţia FMI, CE şi BM, preşedintele Traian Băsescu a reiterat faptul că nu susţine introducerea accizei la carburanţi.

El a spus atunci că nu va bloca deciziile pe care Fondul Monetar Internaţional, Comisia Europeană şi Banca Mondială le iau cu Guvernul României, dar să nu i se ceară să semneze ce negociază ei.

Reprezentanţii misiunii Fondului Monetar Internaţional (FMI), Băncii Mondiale şi Comisiei Europene au discutat luni, la prânz, la sediul Guvernului cu premierul Victor Ponta.

O misiune a Fondului Monetar Internaţional se află la Bucureşti în perioada 21 ianuarie – 5 februarie, pentru discuţii privind prima şi a doua evaluare a acordului preventiv cu România, care a fost aprobat în 27 septembrie 2013. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

acciza carburantiacord FMIpret benzinaVictor Ponta
Comentarii (1)
Adaugă comentariu
  • Dan

    Ce atata orgoliu de a reveni la impozitarea progresiva caci se vede de la o posta incapabilitatea de a face rost de bani.Oricum investiti pe termen lung nu se face,cata galagie pe presa referitor la pomi care ar trebui plantati pe marginea drumurilor afectate de viscol si la vara uita toata lumea.