Ponta: Guvernul va aloca câte 12 milioane de lei pentru judeţele Gorj, Vâlcea şi Argeş

Guvernul va aloca în ședința de joi, 31 iulie, câte 12 milioane de lei administrațiilor din județele Gorj, Vâlcea și Argeș pentru acoperirea cheltuielilor de urgență pe care le implică intervenția la inundații și pentru înlăturarea efectelor acestora.

„Mâine în ședința de Guvern, am amânat-o de astăzi, ca să vedem care sunt primele urgențe. Pentru cele trei județe care deja s-au confruntat cu mari probleme — Gorj, Vâlcea și Argeș — o să alocăm câte 12 milioane de lei pentru cheltuielile urgente”, a declarat premierul, miercuri, la Comandamentul pentru situații de urgență.

Ponta le-a cerut vicepremierilor Gabriel Oprea, Liviu Dragnea, Daniel Constantin și ministrului Apărării Mircea Dușa să acopere din teren coordonarea zonală în județele rămase sub atenționările hidrometeorologice.

„Dintre membrii Guvernului, toți cei prezenți aici am fost în teritoriu și o să plecăm înapoi, dacă e mai multă nevoie de coordonare sau mai multă forță guvernamentală. Domnul vicepremier Oprea vreau să meargă din nou în Vâlcea, pentru că acolo și Vaideeni și celelalte chiar au fost situații speciale și e nevoie de toate forțele ca să continuăm lucrările și să fim siguri că nu se mai întâmplă nimic rău. Domnul Dragnea, județele din sud, începând cu Teleorman, unde va fi din nou o noapte dificilă, dar și Dolj, Mehedinți, Olt. Domnul ministru Dușa, o să vă rog să vedeți ce se întâmplă pe zona de vest, ce nevoi au acolo, la Caraș-Severin. Domnul ministru Constantin la Argeș că ați mai fost acolo și vă duceți din nou”, a declarat Ponta.

Premierul a adăugat că din atenționările meteo reiese că pentru această noapte „vigilența maximă trebuie să fie pe zona de sud: Teleorman, Olt, Dolj, Mehedinți până-n Caraș-Severin”.

„Cei care sunt și ne privesc acum din aceste județe chiar dacă nu au probleme trebuie să știe că s-ar putea să aibă probleme în noaptea aceasta. Să se pregătească din timp să nu-i ia ceva prin surprindere”, a mai declarat premierul. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata