Ponta: Îmi cer scuze că li s-a trimis copiilor să plătească taxe pe alocaţie

19

Premierul Victor Ponta și-a cerut scuze miercuri, 7 ianuarie, pentru faptul că li s-au trimis copiilor înștiințări să plătească taxe pentru alocație și i-a solicitat ministrului de resort să-i spună până joi cine trebuie sancționat pentru această situație.

„Noi trebuie să ne facem treaba pe combaterea evaziunii fiscale și încă un lucru esențial — debirocratizarea și desțelenirea tuturor inadvertențelor, ca să nu spun prostiilor din legislație. Îmi cer scuze și îmi pare rău când am văzut că s-au trimis la copii să plătească taxe pentru alocație. Ministrul Finanțelor și șeful ANAF au luat măsuri și lucrurile astea încetează de azi, dar eu vreau până mâine să-mi spuneți și pe cine sancționăm și cum îndreptăm, să nu se mai întâmple în viitor asemenea prostii, că trimitem la copii să plătească nu știu ce bani alocație”, a spus Ponta în ședința de guvern.

Presa a relatat miercuri că mii de copii din mai multe județe au primit prin poștă somații de la Fisc să plătească impozite pentru alocație aferente anului 2012. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata