Ponta: În noul buget, avem posibilitatea să indexăm pensiile cu până la 5%

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat sâmbătă, 4 octombrie, la Sibiu, că în noul buget există posibilitatea ca pensiile să fie indexate cu până la cinci procente.

Întrebat de un jurnalist dacă urmează să fie majorate pensiile cu 5%, premierul a răspuns: „În noul buget avem capacitatea, pe baza strategiei fiscal-bugetare, de a crește, dincolo de indexarea pe care am făcut-o în fiecare an, avem posibilitatea să indexăm pensiile cu până la cinci la sută”.

Ponta a adăugat că bugetul pentru 2015 este foarte probabil să fie trimis în Parlament de viitorul premier și viitorul Guvern, la sfârșitul lui noiembrie, începutul lui decembrie.

„Noul buget pentru 2015, care va fi de fapt un buget multianual, trebuie să gândim 2015-2016, trebuie prezentat și însușit de către viitorul prim-ministru și viitorul Guvern. Altfel, ar fi incorect din partea mea să-i fac eu bugetul și să-l pun la anul să guverneze țara după cum am făcut eu bugetul. Deci, foarte probabil, din acest motiv avem și vizita Comisiei Europene, Fondului Monetar Internațional, Băncii Mondiale, la sfârșitul lunii noiembrie. Foarte probabil, sfârșit de noiembrie, început de decembrie, trimitem în Parlament noul buget, cu această perspectivă multianuală 2015-2016″, a explicat prim-ministrul. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata