Ponta: În urmă cu 15 ani eram cunoscuţi pentru hackeri, acum lucrurile s-au schimbat

Premierul Victor Ponta a afirmat luni că România era cunoscută în urmă cu 15 ani pentru hackeri și tineri care încălcau legea, în vreme ce acum avem specialiști în combaterea criminalității cibernetice.

„În urmă cu 15 ani eram cunoscuți în America și în Europa ca țara care crește cei mai mulți hackeri și tineri care încalcă legea. Acum suntem cunoscuți ca o țară care are instituții publice și specialiști în combaterea criminalității informatice și cred că schimbarea este esențială”, a spus prim-ministrul la ceremonia de deschidere a Oficiului Consiliului Europei în domeniul criminalității informatice din București.

Cu acest prilej, premierul a dat asigurări că Guvernul și celelalte instituții ale statului român vor acorda tot sprijinul „pentru ca activitatea oficiului să se desfășoare în condiții excelente”.

Totodată, șeful Executivului a amintit un episod din cariera sa de procuror legat de condamnarea unei persoane acuzate de acest gen de infracțiuni.

„În urmă cu 15 ani, ca procuror, am întocmit prima trimitere în judecată și am obținut prima condamnare pentru o persoană care a comis o infracțiune cibernetică. Unii spun că mai bine rămâneam procuror. Ceea ce mă bucură este faptul că România a progresat enorm în ceea ce privește legislația, dar și instituțiile de aplicare a legii în acest sens”, a povestit prim-ministrul.

În cadrul ceremoniei, șeful Oficiului Consiliului Europei pentru combaterea criminalității cibernetice, Alexander Seger, i-a mulțumit lui Victor Ponta pentru că în urmă cu un an s-a oferit să găzduiască la București acest oficiu, cu ocazia vizitei la București a secretarului general al Consiliului Europei, Thorbjorn Jagland. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata