Ponta, la Putna: Îmi doresc o ţară mai bună, în care să fim mai uniţi şi mai prosperi

Premierul Victor Ponta și soția sa, eurodeputata Daciana Sârbu, au participat și în acest an la slujba de hram de la Mănăstirea Putna, oficiată de arhiepiscopul Pimen al Sucevei și Rădăuților și de Ignatie Elhochi, mitropolit și arhiepiscop ortodox antiohian al Franței, Europei Occidentale și Meridionale împreună cu un sobor de preoți.

”Sunt foarte mulți ani deja de când, de fiecare dată de Adormirea Maicii Domnului, sunt aici, la Putna. În același timp, însă, știu că în toată țara sunt foarte multe mănăstiri, sunt biserici cu hramul Adormirii Maicii Domnului și mă bucur foarte mult că oamenii sunt împreună, alături de biserică. Este o mare sărbătoare și îmi doresc doar, așa cum spunea deja un sfânt că România este grădina Maicii Domnului, să avem o țară mai bună în care să fim mai uniți și mai prosperi”, a spus premierul Ponta, după ce a participat la agapa organizată la Mănăstirea Putna.

La ceremonia religioasă oficiată vineri la Putna au mai participat primarul de Iași, Gheorghe Nechita, secretarul general al PSD, Andrei Dolineaschi, deputatul PSD Eugen Bejinariu, dar și secretarul general al PDL, senatorul Gheorghe Flutur, prim-vicepreședintele PDL, Mihai Răzvan Ungureanu, și vicepreședintele PDL Ioan Bălan, care au plecat de la slujbă cu puțin timp înainte ca delegația PSD să ajungă la lăcașul de cult.

În predica sa, arhiepiscopul Pimen a comparat România cu grădina Maicii Domnului și a vorbit despre credința în ajutorul Maicii Domnului, subliniind că cele mai frumoase rugăciuni sunt închinate Maicii Domnului.

Pimen le-a spus credincioșilor că domnitorul Ștefan cel Mare, care este îngropat la Putna, purta tot timpul trei icoane, una a lui Iisus Hristos, una a Maicii Domnului și una a lui Ioan Botezătorul.

El le-a mulțumit credincioșilor pentru ajutoarele strânse pentru sinistrații din Oltenia în urma unui apel al Bisericii, pentru evlavia și credința lor și le-a transmis să aibă înțelegere pentru că nu pot fi aprobate solicitări pentru noi schituri și mănăstiri întrucât nu sunt pregătiți suficienți călugări pentru acestea.

Totodată, starețul Mănăstirii Putna, Melchisedec Velnic, a anunțat că obștea mănăstirii se pregătește ca în iulie 2016 să sărbătorească 550 de ani de la turnarea temeliei bisericii.

Preoții și înalții ierarhi s-au retras după slujbă și în drumul lor s-au oprit în dreptul premierului și al soției acestuia, cărora le-au dat binecuvântarea, apoi au schimbat câteva cuvinte. (Agenţia Naţională de Presă AGERPRES)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata